Tábor SVAMP 2020

Vážení rodiče a milí táborníci!

Po zveřejnění metodických doporučení MŠMT pro pořádání zotavovacích akcí jsme se s těžkým srdcem rozhodli ZRUŠIT letošní ročník našeho tábora. Byť ho teoreticky pořádat lze, nastavená pravidla by nám znemožnila vytvořit pro všechny takový letní zážitek, který by nepřipomínal návštěvu infekčního oddělení.

Paradoxně jsme na tom dle zveřejněné metodiky se zděnou kuchyní, profesionálním kuchařem a kvalitním sociálním zázemím daleko hůře, než kdybychom se myli v potoce a vařili si sami na ohni.

Na letním táboře, který má být pro táborníky především o zábavě, nejsme s čistým svědomím schopni upravit denní režim tak, abychom dodrželi kladené požadavky a případně i opravdu zabránili případnému šíření COVID-19. Dalším faktorem je, že se nám táborníci a vedoucí sjíždění z celé republiky, od poloviny června budou plně otevřeny státní hranice, a tudíž nemůžeme i přes veškerá čestná prohlášení a zdravotní prohlídky zaručit maximální bezpečnost.

Již přihlášeným byl rozeslán email s podrobnějšími informacemi. Velice si vážíme všech, kteří projevili o náš tábor zájem a pevně doufáme, že příští rok vše proběhne bez podobných problémů.

V první řadě všem předem děkujeme za pochopení. Ani pro nás to nebylo po tolika letech lehké rozhodnutí. Někteří z nás jsou zvyklí jezdit na letní tábory již více než 20 let v kuse a sami nevíme, co s tou prázdnotou v polovině července budeme dělat. Dále bychom Vám chtěli v rámci možností popřát zejména pevné zdraví a veselého ducha, abychom tu patálii všichni zdárně přečkali!

SVAMP